Husqvarna Vitpilen op basis van Super Duke R

Door Nick in Nieuws, vrijdag 20 Mei 2016 14:05
Dit soort optelsommetjes doen we maar wat graag! Husqvarna 1301 Vitpilen

De brede banden-brigade krijgt bezoek. Fietsen als de Ducati Diavel en de MV Agusta Dragster kunnen de borst nat maken, want dit soort hooliganfietsen mogen een niche zijn waarin de concurrentie beschaafd verloopt. Nu Husqvarna haar pijlen op het segment gericht heeft, is het gedaan met de rust.

Husqvarna moet de eerste productie Vitpilen nog neerzetten, maar inmiddels hebben we er al zeker twee gezien; de 401 Vitpilen en de 701 Vitpilen, respectievelijk op basis van de 390 Duke en 690 Duke, maar wat er nu toch op spionagefoto's vastgelegd is...

Denk je eens in, een KTM 1290 Super Duke R, maar dan met clip-ons, een kort kontje, een powercruiser-achtige zithouding en een lijnenspel in de trant van Husky's recente Vitpilen-studiemodellen. Krijg je het warm van, hé? Super Duke R + Vitpilen = een dondersgoed plan.

Behalve dat waanzinnige fantasiebeeld, rijden er dus gewoon al zogeten 'mules' rond van deze machine. Terwijl bang waren dat Husqvarna enkele modellen ónder de 701 Vitpilen zou positioneren, bewijs KTM met dochteronderneming Husqvarna op alles behalve safe te spelen. 

TOEVAL?
Het zal wel toeval zijn, maar toch. Husqvarna rondt tegenwoordig alle typenamen af tot 'iets-nul-één', zoals KTM dat doet met 'iets-negentig', ondanks dat bijvoorbeeld een 390 Duke 375cc heeft. Alleen de 1290 Super Duke R, die heeft 1301cc. De noemer 1301 Vitpilen bedenkt zichzelf dus.

Naar verwachting zien we deze machtige powercruiser/hooliganmotor/porno bike op de Intermot in Keulen in oktober. Zit het tegen, dan wordt het de EICMA in Milaan een maandje later. 

Wij kunnen niet wachten...

Foto's: Kiska Design 

Tags:

Gerelateerde artikelen