Horex: hoe zit het nou?

Door Eddie in Nieuws, donderdag 04 Dec 2014 10:12
Gaan we nog meer zescilinders zien, of is de fabrikant failliet? Horex VR6 Classic studio foto 2014

Weet je nog, het uitstel van betaling dat Horex dit jaar aanvroeg? Jarno van Osch dacht er zo het zijne van, terwijl de twijfels over de haalbaarheid van het fraaie project er al in 2012 waren, nadat er ook in 2011 al leveringsproblemen waren. Begin dit jaar kregen we weer hoop, toen Horex met dure exclusieve uitvoeringen op de proppen kwam.

Die laatste exclusieve stuiptrekkingen blijken nu niet meer dan een laatste ultieme poging om de Horex-kas nog te spekken. Helaas is dat niet voldoende gelukt, en na het uitstel van betaling is de Duitse fabrikant van de zescilinder VR6 nu officieel failliet. Het personeel staat op straat en alles dat overblijft zal per executieverkoop verkocht worden. Van die opbrengst worden de schuldeisers deels betaald.

Maar, er gloort nog een klein beetje hoop aan de horizon. In het afscheidsbericht van Horex lezen we het volgende: Wenn wir auch nur den Funken einer Möglichkeit sehen, werden wir sofort wieder zupacken, um HOREX doch noch zum Erfolg zu führen.

Vrij vertaald kunnen we stellen dat de initatiefnemers van Horex de kleinste mogelijkheid om een herstart op poten te zetten alsnog aan zullen grijpen. Het kan dus zomaar zijn dat de merknaam in handen blijft van de personen achter Horex en dat we ze over een tijdje terug zien. En dan zou dit faillisement slechts een mooi trucje zijn om van de verstikkende schuldenlast af te komen. Wishfull thinking? Zou kunnen...

 

Tags:

Gerelateerde artikelen