vrijdag 29 maart 2024

Honda toont RCV1000R Open

Bam, dit is de RCV1000R! De machine waarmee Honda volgend jaar gaat racen in de MotoGP Open Class. Het doel van deze klasse is (iets…) betaalbaarder te kunnen racen in de GP’s. En dat lijkt Honda erg goed te lukken. Het verschil in rondentijden met de Honda RC213V’s van onder andere Dani Pedrosa en Marc Marquez zou binnen de seconde liggen. Sommigen spreken zelfs over maar 0.3 seconde verschil. En dat voor een derde (!) van de prijs, één miljoen tegen over drie miljoen. Nog altijd veel, maar voor dat geld ben je wel eigenaar van de motor.

 

De RCV1000R heeft, net als zijn RC213V-broer, een 90° V4. Het maximaal vermogen ligt op zo’n slordige 235 pk bij 16.000 toeren per minuut. Hatjee! Opvallend is dat er een traditionele versnellingsbak gebruikt wordt in plaats van de seamless variant van de RC213V. Öhlins-vering en Nissin-remmen zijn standaard.

 

Vier rijders zullen in 2014 met dit betaalbare kanon gaan rijden. Nicky Hayden bij Aspar Team, Scott Redding bij Honda Gresini Team en Karel Abraham in zijn eigen Cardion AB Team. Binnenkort maakt Aspar de tweede rijder bekend. Twee machines zijn maandag al beschikbaar voor de eerste test op Valencia.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen