vrijdag 29 maart 2024

Honda presenteert vernieuwde CRF450R en CRF450RX

In de nieuwe MOTO73 die afgelopen donderdag uitkwam stond het al: dit weekend zou Honda twee vernieuwde crossmotoren introduceren tijdens de MXGP van Assen. Onder andere aanvoerder in het MXGP-klassement Tim Gajser presenteerde voor Honda de nieuwe CRF450R en CRF450RX. Over de CRF450R schept Honda hoge verwachtingen: “We hebben de focus gelegd op motorvermogen, tractie en een laag zwaartepunt om vijf procent snellere acceleratie te bereiken ten opzichte van zijn voorganger.” De fabrikant kreeg het voor elkaar ruim tien procent meer top-end vermogen te persen uit het nieuw ontworpen blok van de CRF450R. Het frame is vernieuwd en de motor staat op een 49 mm Showa-voorvork. De tank is van titanium en men kan nu ook kiezen voor een elektrische start. Al blijft een kickstart wel leuk(er) natuurlijk. 

Honda nam ook de CRF450RX onder handen. Deze Enduro, die de Japanse fabrikant ‘race-ready’ noemt, heeft een opnieuw afgestelde vering. De ‘X’ is voorzien van een keuzeknop voor mappings, standaard elektrische starter, een zijstandaard en een 18 inch achterwiel. Dit was niet het enige nieuws van het Honda-front. Zij hingen namelijk in Assen ook aan de grote klok dat één van hun fabrieksrijders in de MXGP, Evgeny Bobryshev, vanaf volgende ronde zal uitkomen op een vernieuwde CRF450RW. Deze raceversie van de CRF-lijn wordt dus nu ingezet voor de laatste twee ronden in het kampioenschap, de Amerikaanse Charlotte Motor Speedway en Glen Helen.Honda CRF450RW

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen