donderdag 18 april 2024

HJC hoofdsponsor van GP van Brno

Nu ze Jorge Lorenzo niet meer van helmen hoeven te voorzien, blijft er blijkbaar nog wat budget over, want HJC is aangekondigd als hoofdsponsor van de Tsjechische Grand Prix op het circuit van Brno, die nu op z’n aller officieelst ‘2016 HJC Helmets Grand Prix Ceske Republiky’ gaat heten.

HJC kan zich met de samenwerking overigens meteen de eerste helmenfabrikant noemen die hoofdsponsor van een GP is. Nooit eerder kwam het voor, en dat is op zich best bijzonder. Helmmerken zijn namelijk behoorlijk cruciaal in motormarketing, maar het is HJC als eerste gelukt handje-klap te doen op een dergelijke deal. Mooi moment ook, want HJC viert dit jaar haar 45-jarig bestaan.

GEEN OVERBODIGE LUXE
Geen overbodige luxe dat de Koreaanse helmmaker knaken in de GP van Brno pompt, want ondanks dat eigenaar Karel Abraham Senior goed botert in de medische industrie en de Tsjechische Grand Prix van oudsher erg geliefd is bij zowel coureurs als fans, ging het circuit tijdlang gebukt onder financiële trubbels. Het was maar de vraag of de 2016 GP op Brno überhaupt wel doorgang zou vinden, maar onlangs konden de circuitdirectie en Dorna Brno tot zeker 2020 bevestigen.

Of HJC ook tot 2020 betrokken blijft bij de GP van Brno is maar even de vraag. Vooralsnog prijkt hun naam enkel op het 2016-aanplakbiljet.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen