vrijdag 29 maart 2024

‘Hij stuurt als een moderne racer’

Tijdens de Bikers’ Classics was tijdens de GP500 Parade een bijzondere combinatie te zien. Viervoudig Nederlands kampioen Mile Pajic stapte op de Yamaha waarmee Jack Middelburg in 1980 de Dutch TT wist te winnen. Helaas duurde de parade door technische problemen te kort, maar voor Pajic was het desondanks een bijzondere gelegenheid. “Ik baal ook niet over de afloop”, aldus Pajic. “Het was zeker leuk en we hebben allemaal genoten.”

Pajic reed al eerder op een machine waarmee de legendarische Middelburg actief was. Nadat de kleurrijke Middelburg in 1984 dodelijk verongelukte, kreeg Pajic twee seizoenen lang de beschikking over Middelburgs Honda RS500. Op de driecilinder reed regenspecialist Pajic in 1986 naar een achtste plaats tijdens de Grand Prix van België, vóór Boet van Dulmen en Kevin Schwantz. “Het was mijn beste Grand Prix ooit”, oordeelt Pajic.

Hoewel hij Middelburg in de jaren 70 regelmatig zag, sprak Pajic de coureur in die tijd nooit. “Ik kocht mijn motoren in Naaldwijk en daar woonde Jack ook. Later werkte ik als monteur bij het Haags Motor Centrum”, vertelt Pajic. “Dat was een sponsor van Jack en hij was er regelmatig. Ik was nog maar zo’n jochie, dus wie was ik om met Jack Middelburg te praten. Nadat ik op zijn Honda’s mocht rijden, heb ik via zijn manager Jan Muis wel contact gekregen met Jacks vrouw en zoon. Jacky finishte ooit in Tolbert in een Supersport-race voor me en daar was hij zó trots op.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen