zaterdag 20 april 2024

Herlings nieuwe WK-leider!

Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Portugal gewonnen. De 16-jarige coureur van KTM nam daarmee tevens de leiding in het WK-klassement van de MX2 over van zijn Duitse rivaal Ken Roczen. Herlings kwam op het circuit van Agueda in beide manches als tweede over de finish.

Roczen won weliswaar de eerste manche met 2,3 seconden voorsprong op Herlings, maar viel in de tweede. Herlings moest tijdens de tweede race de ontketende Brit Tommy Searle voor zich dulden, maar stelde de GP-zege veilig met een tweede plaats.

Jeffrey Herlings met de ‘rode plaat’!

Met 44 punten hield hij de Fransman Gautier Paulin en de Amerikaan Zachary Osborne acht punten achter zich. In de WK-stand heeft Herlings zes punten meer dan Roczen. De crosser uit Elsendorp won eerder dit seizoen de GP in Valkenswaard en de GP van Brazilië.

Glenn Coldenhoff, die op zijn Yamaha als zevende en veertiende finishte, mocht 21 punten bijschrijven voor het WK-klassement. Hij eindigde als twaalfde in het dagklassement. Mike Kras (Suzuki) reed in Agueda vijf punten bij elkaar en staat in het WK-klassement 29e met 11 punten.

Marc de Reuver probeerde zondag met een zware enkelblessure de MX1 GP te rijden, maar dat bleek geen succes. De Reuver kon al na één ronde op het circuit van Agueda niet meer verder. De geboren Amstelvener stapte in de tweede manche niet meer op zijn Yamaha.

Volgende week staat de Grote Prijs van Catalonië op het programma.