donderdag 18 april 2024

Herlings moet zege aan Roelants laten

Jeffrey Herlings heeft zondag in Halle op De Kappenbulten de zege in de tweede ronde van het Open Nederlands Kampioenschap MX2 aan de Belg Joël Roelants moeten laten. De jonge Brabander miste veel punten door als zesde te eindigen in de eerste manche van de MX2-klasse. De fabrieksrijder van KTM had problemen nadat bij een mislukte landing een aantal spaken brak in het voorwiel.

Herlings zette nog wel orde op zaken door de tweede manche met overmacht te winnen, maar de dagzege was voor Roelants, die de meeste punten scoorde. Hij won de eerste reeks en eindigde in de tweede als tweede. De Rus Evgeny Bobryshev was veruit de beste in de MX1. Hij won beide manches voor de Belg Ken de Dycker. Herjan Brakke was de beste Nederlander op de vierde plaats in het dagklassement.

Foto: KTM
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen