vrijdag 29 maart 2024

Herlings is wereldkampioen

Assen kleurde zondagmiddag oranje. Vanaf het begin van de race van de MXGP werden op de tribunes oranje fakkels ontstoken. Oranje voor Nederland, maar ook voor KTM, het merk van Jeffrey Herlings. De torenhoge favoriet stelde de toeschouwers niet teleur, kwam al snel in de race aan de leiding en reed vervolgens een triomftocht, toegejuicht door de duizenden mensen langs de baan.

Ondanks dat hij, bij winst van Cairoli, aan de zestiende plaats voldoende zou hebben om als eerste Nederlander wereldkampioen in de koningsklasse van de motorcross te worden, ging Herlings voluit. Bij elke doorkomst werd hij door de mensen op de volgepakte tribunes enthousiast onthaald. Met een kleine veertig seconden voorsprong op de onttroonde kampioen Tony Cairoli passeerde hij als winnaar en wereldkampioen de finish.

Foto: Jan Boer

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen