donderdag 28 maart 2024

Henk Vercoelen overleden

Op 62-jarige leeftijd is meervoudig Dakar-deelnemer Henk Vercoelen overleden. De ondernemer uit Luyksgestel stierf aan de gevolgen van longvlieskanker. Hij was al geruime tijd opgegeven door de artsen.

Vercoelen zal bij het grote publiek niet zo bekend zijn geworden. Daar streefde hij ook niet naar. Hij hoefde niet zo nodig in de publiciteit te staan. Tijdens de rally volgde hij altijd zijn eigen weg. Hij zat daarom zelden in een team. Als kistrijder kon hij zelf alles bepalen en dat voelde voor hem het best. Uitrijden stond bij Vercoelen altijd voorop, de klassering was van ondergeschikt belang. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2000 toen hij als twintigste eindigde in Dakar-Cairo.

Vercoelen heeft elf keer deelgenomen aan de Dakar-rally. Al die keren was het de rally die in Afrika werd verreden. Nadat hij in 2004 uitviel vanwege een gebroken been stopte hij met deelname aan ‘le Dakar’. Toch bleef hij bij de rally betrokken. Zo ging hij in 2005 mee als begeleider van debutant Frans Verhoeven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen