vrijdag 19 april 2024

Hayden test nieuw asfalt

Hebben de klachten van de MotoGP-coureurs toch geholpen! Nicky Hayden probeerde het alvast uit zoals je in onderstaande film kunt zien.

De IMS  had nogal veel verschillende soorten asfalt, waardoor het lastig was voor de coureurs een goede afstelling te vinden. Gelukkig is dat nu verleden tijd, alleen de overgang van de kombaan naar het binnenste gedeelte is er nog.

“Het nieuwe oppervlak is precies wat ik er van verwacht had, het is zo goed als perfect. Er waren een paar bochten waar de coureurs graag verbetering wilden maar IMS deed meer, het hele infield, van bocht vijf tot de finish, is vernieuwd. Ik kijk er naar uit om hier met een racemotor te komen om wat rubber neer te leggen en de racelijn op te schonen. Ik denk dat de baan ook veiliger is geworden, er waren altijd veel crashes bij de hobbels in bocht zes. Op een aantal punten is er nu meer ruimte, waardoor er meer inhaalpunten zijn,” aldus Nicky.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen