vrijdag 19 april 2024

Harley komt met nieuw model

Vorig jaar in het derde kwartaal bleek al dat het niet zo goed ging met Harley-Davidson. De winst zakte in en dealerverkopen liepen terug. Vooral in de thuismarkt ging het wat minder. Toch, en eigenlijk juist daarom, kwam Harley kort geleden met het bericht 50 nieuwe modellen te gaan onthullen. En dat in de komende vijf jaar. De Amerikanen voegen de daad bij het woord en komen met de Road King Special. 

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een speciale versie van de Road King. Het nieuwe model heeft als eerste een zwarte versie van het nieuwe Milwaukee-Eight blok. Eigenlijk is er wel meer zwart, want veel chroom vind je niet op de Road King Special. Zeker niet vergeleken met de ‘gewone’ Road King (foto links). Nu we toch aan het vergelijken zijn, het windscherm is ook weggelaten.

Ook de verlichting aan de voorkant is versimpeld. “Het is een goede basis om een custom Harley van te bouwen. We kunnen niet wachten om te zien wat klanten er mee gaan doen”, aldus de ontwerper. De leverbare kleuren zijn Vivid Black, Charcoal Denim, Olive Gold, Hard Candy Custom™ Hot Rod Red Flake. Nederlandse prijzen volgen later.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen