donderdag 25 april 2024

Harley-Davidson onthult Street Rod 750

Foto: Harley-Davidson

Kort geleden schreven we over het plan van Harley-Davidson om 50 nieuwe modellen op de markt te brengen binnen vijf jaar. Lang hoefde we niet te wachten op de eerste van deze serie, de Road King Special. Vandaag maken we kennis met nummer 2: de Street Rod 750.

Volgens Harley-Davidson is de Street Rod: ” gemaakt voor in de stad, terwijl hij ook op de open weg een opwindende rijervaring biedt.” Dat komt onder meer door het ‘Revolution X’-motorblok . De Street 750 – waar de Street Rod zijn basis van leent – heeft dat blok ook maar niet in deze gekietelde uitvoering. Meer koppel in het middengebied maar ook meer vermogen bij hoge toeren. Harde cijfers zijn nog niet bekend, maar we weten in ieder geval dat er 8% meer koppel is dan de 59 Nm die het standaardblok produceert.

Qua opbouw zijn er ook wat verschillen. Vooral het korte kontje springt in het oog. Verder staat het dragsterstuur iets scherper (was 32 is nu 27), is de wielbasis ingekort en zit je ietsjes hoger. Ook liggen er dikkere banden op het nieuwe model. In de standaard zwarte uitvoering zal de Street Rod 9.900 euro kosten. Wil je een andere kleur lak, dan komt daar 310 euro bij.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen