donderdag 28 maart 2024

Harley-Davidson gaat in fietsen

Naast motorfietsen bouwt Harley-Davidson tegenwoordig ook weer fietsen. Daarmee is het merk terug bij af want tussen 1910 en 1920 bouwde het ook al rijwielen. Vroeger dienden de fietsen als eerste goedkope opstapje richting motorfiets. Van goedkoop is tegenwoordig geen sprake meer, de fiets gaat rond de € 3800 kosten. De fietsen zijn wel een stuk exclusiever dan voorheen; de oplage is gelimiteerd tot tien.

Kunstenaar helpt mee
Harley-Davidson besteedt het bouwen van de tien fietsen uit aan het Heritage Bicycles in Chicago. Zij maken de ‘Model 7-17 Standard bike’ fiets tot op het laatste detail nauwkeurig na. Natuurlijk krijgt het tiental stalen rossen een olijfgroene laklaag en de strepen worden door de lokale kunstenaar met de hand gezet.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen