donderdag 28 maart 2024

Handicap geen bezwaar

Samen sta je sterk(er). Onder dit motto hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). De MOTORbeurs Utrecht, 21 tot en met 24 februari 2013 wordt gebruikt om de SMvG ‘aan te trappen’. De SMvG laat de mogelijkheden zien in Hal 7 stand F122 met twee aangepaste motoren: de superlage Yamaha XT660 van kleine man (128 cm) Leendert Poortenaar en de Ducati Streetfighter met éénhandige bediening van Rob Rupert.

De SMvG bestaat uit ervaringsdeskundigen: motorrijders met een handicap. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Maar de SMvG wil veel meer lotgenoten bereiken. Want motorrijden kan voor een gehandicapte zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, acceptatie, rehabilitatie, zelfvertrouwen, vrijheid en respect betekenen, aldus de nieuwe stichting.

Kijk voor meer informatie op www.smvg.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen