Hallelujah, nieuw geld voor MV Agusta

Door Daniel in Nieuws, maandag 21 Nov 2016 14:11
Het Russische Black Ocean wil investeren. mv agusta investeerder

Het ging de laatste tijd op zijn zachts gezegd niet erg goed met MV Agusta. Het bedrijf had schulden, ging medewerkers ontslaan en verminderde de productie. Het slechte nieuws stapelde zich op, tot er nu eindelijk eens goed nieuws kwam. Het bedrijf heeft een nieuwe investeerder gevonden. Hiermee lijkt de fabrikant een bijna onvermijdelijk faillissement te ontwijken. 

De schuld zou zijn opgelopen tot zo’n 50 miljoen. Het bedrijf uit Varese leek op sterven na dood, maar zoals het wel vaker gaat met bedrijven als deze, is er toch een uitweg gevonden. En maar goed ook, want pareltjes als deze, deze en deze zien we graag ook komende jaren weer.  De Italianen hebben nu in Black Ocean een partner gevonden die wil investeren. De Russische multinational is gespecialiseerd in digitale techniek achter online commercie. Hoeveel er is geïnvesteerd is niet duidelijk.

“Naast de versterking van onze financiën, dat belangrijk is voor de toekomstige groei van MV Agusta, geloof ik er sterk in dat Mr. Sardarov, Mr. Ripley en hun wereldwijde team (van Black Ocean) met hun ondernemerschap en managementvaardigheden kan bijdragen aan de versterking van MV Agusta”, aldus de CEO Giovanni Castiglioni.

Vorige week ging het nog wat minder goed met MV. We kregen een officieel persbericht in de inbox. Na te zijn beschuldigd te hebben gefraudeerd met geld, ontkende MV Agusta. Het bedrijf zou geld dat medewerkers hadden betaald als sociale premies, hebben gebruikt om hun schulden aan leveranciers af te lossen. De Guardia di Finanza zou op bezoek zijn geweest. 

Tags: agusta, mv,

Gerelateerde artikelen