donderdag 28 maart 2024

H-D laat eerste nieuws 2015 los

Na een jaar afwezigheid is de Road Glide alweer terug in de modellenlijn van Harley-Davidson. Op de Sturgis Motorcycle Rally introduceerde het bedrijf uit Milwaukee de Special van dit model. Wat uiteraard gelijk opvalt is de topkuip van deze tourder. De vernieuwde haaienneus wordt voornamelijk gevormd door de Dual Reflector Daymaker LED-koplampen. De Road Glide Special gaat de welbekende Twin Cam 103 krijgen als aandrijving, waardoor je beschikt over een luchtgekoelde 1.690 cc V-twin, die waarschijnlijk goed zal zijn voor 138 Nm bij 3.500 tpm.

De Special beschikt verder over een Boom Box 6.5 GT infotainment-systeem, die bediend kan worden via een touchscreen of de twee joysticks op het stuur. Deze versie heeft verder twee harde zadelkoffers, cruise control, een gelakte binnenkuip en pinstriping die met de hand aangebracht is. Wanneer de Road Glide Special bij de dealer zal staan, is nog niet bekend. Prijs eveneens. Overigens komt H-D binnen nu en enkele weken met de volledige line-up voor 2015, waaronder dan ook de presentatie van de ‘normale’ Road Glide. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen