Guintoli terug in de MotoGP

Door Nick in Sport, donderdag 04 Mei 2017 14:05
De vervanger van Alex Rins zou kunnen stunten... Guintoli 2017 Le Mans

De Superbike-wereldkampioen van 2014 keert terug naar de MotoGP, al was het maar voor even. Sylvain Guintoli is namelijk door Suzuki gevraagd om in te vallen voor de geblesseerde Alex Rins, en wel tijdens zijn thuis-Grand Prix op Le Mans.

In het Brits Superbike-kampioenschap en WK Superbike was hij al eerder Suzuki-man, maar nu is hij het al helemaal als boegbeeld van het Bennetts Suzuki British Superbike-team en de gloednieuwe GSX-R1000. Dankzij zijn ervaring in de MotoGP, het BSB en liefst vijf verschillende merken in het WSBK – Suzuki, Ducati, Aprilia, Honda én Yamaha – lijkt Guintoli de geschikte man, die zich snel kan schikken naar de Suzuki GSX-RR en de Michelins. Maar er is nog een veel belangrijker reden waarom Guintoli op Le Mans stiekem wel eens heel goed uit de verf zou kunnen komen.

Tien jaar na dato
In zijn debuutjaar in 2007 was het namelijk Guintoli die zich ongelooflijk in de kijker reed door – op de op Dunlop-geschoeide Tech 3 Yamaha – binnen vijf ronden van P7 naar de leiding te rijden. Gevestigde namen als Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Casey Stoner en Loris Capirossi wist hij achter zich te houden, tot hij niet lang erna spijtig onderuit ging. Helaas wordt zijn geweldige prestatie tot op de dag van vandaag overschaduwd door de nog grotere prestatie van Chris Vermeulen, die van plek dertien startend de race wist te winnen, en wel op Suzuki.

Nu is het dus Guintoli die de Suzuki onder zijn kont geschoven krijgt. Als hij zich weet aan te passen aan de machine en de banden, en als het ook nog eens regent, zou het voor de in Engeland woonachtige Fransman wel eens heel tof uit kunnen pakken.

Foto's: Suzuki Racing en 2snap

Tags:

Gerelateerde artikelen