Guintoli en Haslam naar Suzuki

Door Redactie in Sport, woensdag 14 Okt 2009 15:10
Het was het slechts bewaarde geheim uit het WK Superbike-paddock. Tot gisterenavond. Want nu is officieel dat Guintoli en Haslam volgend jaar voor Suzuki uitkomen. m1dzjfqsc7bg
Het was het slechts bewaarde geheim uit het WK Superbike-paddock. Tot gisterenavond. Want nu is officieel dat Sylvain Guintoli (foto) en Leon Haslam volgend jaar voor Suzuki Alstare van Francis Batta uitkomen.
 
Haslam rijdt op dit moment voor Stiggy Racing met de Honda Fireblade. De vraag is echter of dit team ook in 2010 terug te vinden is op de grid. Er zijn grote financiële problemen waardoor zelfs teambaas Johan Stigefelt het ‘even niet meer weet’.
 
Guintoli komt vanuit het British Superbike over. Ondanks een beenbreuk, waardoor de Fransman lang buitenspel stond, heeft hij toch voor elkaar gekregen wat Guintoli een jaar geleden in gedachten had. Komend vanuit de MotoGP ging hij naar Crescent Suzuki om zich zo in de kijker te rijden bij de top van het WK Superbike.
 
Yukio Kagayama ruilt met Guintoli. Max Neukirchner, de pechvogel van dit jaar, heeft al een voorcontract getekend met Ten Kate. Binnen enkele dagen wordt het officiële persbericht verwacht.
Opvallend is dat er verder niet gesproken wordt over Crescent. Want geruchten wisten te melden dat Guintoli deze sponsor zou meenemen naar Alstare. Sinds dit team Brux kwijtraakte, is er een gat in de begroting ontstaan. Waarschijnlijk wordt later dit jaar Crescent alsnog als hoofdsponsor aangekondigd.
Suzuki Alstare gaat komende winter intensief testen. Daarbij wordt het team gesteund door de fabriek. Hierdoor moeten er in 2010 grote stappen genomen gaan worden.

Gerelateerde artikelen