donderdag 25 april 2024

Grote stap voor Moriwaki Cup!

Dat je veel kunt leren in de Honda Moriwaki 250 Junior Cup mag inmiddels duidelijk zijn. Denk aan Livio Loi (Moto3) en Bo Bendsneyder (ONK/IDM Moto3). Maar hoe goed je ook bent, de volgende stap blijft altijd lastig. Tenzij je dit jaar kampioen wordt, want dan win je namelijk een ticket voor het Red Bull Rookies-selectie-evenement. Daarnaast wordt nog een ander talent aangewezen voor de selectiedagen. Op deze manier hoopt de organisatie van de Moriwaki Cup op een betere doorstroming.

Een opzet die nu al een succes is, want alleen een uitnodiging voor het selectie-evenement geeft aan dat je meer dan zo maar een talent bent. Tijdens het SBK-weekeinde op Istanbul Park reed ook de Honda Moriwaki 250 Junior Cup in het bijprogramma. Zoals altijd werd pas in de allerlaatste ronde de winnaar bekend: Philipp Freitag uit Duitsland. De Portugees Pedro Nuno eindigde als tweede, voor onze landgenoot Jorel Boerboom. Vasco van der Valk startte vanaf pole, nadat tijdsnelste Angelo Licciardi in de opwarmronde technische problemen kreeg. Van der Valk miste net het podium en werd dus vierde.

De laatste twee races worden verreden op 11, 12 en 13 oktober tijdens de Race of the Champions op het TT Circuit Assen. Pas daarna is duidelijk wie zich kampioen mag noemen. Een heel belangrijke titel ditmaal!

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen