donderdag 25 april 2024

Groeten uit Marokko

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

In ‘Groeten uit Marokko’ onderzoekt Sanae Orchi de wereld van verschil tussen het strand en de moskee. Hoe staan de Nederlands Marokkaanse jongeren die naar Marokko op vakantie gaan erin? Hoe werelds en wild kun je zijn als je tegelijkertijd ook gelovig en traditioneel wil zijn?

Elke zomer is het weer zo ver; de trektocht van duizenden Nederlandse Marokkanen naar het land waar hun roots liggen. Op weg naar het zuiden zie je op de snelwegen de bekende, iets te vol geladen auto’s en busjes. Wie zijn deze polder-Mocro’s? Wat bezielt hen om iedere zomer op en neer te pendelen tussen Nederland en Marokko?

Veel van de jongeren spaart het hele jaar om tijdens de vakantie in Marokko een maand lang los te gaan en indruk te maken op anderen. Velen van hen zijn praktiserend moslim, maar wat blijft daarvan over als je eindelijk onder die zinderende zomerzon ligt? Ben je dan milder of juist strenger met het geloof bezig? 

In deze 4-delige NTR serie reist Sanae Orchi haar ‘landgenoten’ achterna. Maar wel in stijl, op haar motor, kriskras door Marokko.

Sanae Orchi is programmaker, journalist, nieuwslezeres en actrice. Ze heeft een eigen kledinglijn en werkt(e) o.a. voor de NTR, RTV Noord-Holland, FunX en Powned. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen