Groeten uit Marokko

Door Sharon in Persberichten, dinsdag 15 Aug 2017 11:08
Uitzending: vrijdagen 15 sept t/m 6 okt om 17.05 uur bij de NTR op NPO 2 Groeten uit Marokko

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

In ‘Groeten uit Marokko’ onderzoekt Sanae Orchi de wereld van verschil tussen het strand en de moskee. Hoe staan de Nederlands Marokkaanse jongeren die naar Marokko op vakantie gaan erin? Hoe werelds en wild kun je zijn als je tegelijkertijd ook gelovig en traditioneel wil zijn?

Elke zomer is het weer zo ver; de trektocht van duizenden Nederlandse Marokkanen naar het land waar hun roots liggen. Op weg naar het zuiden zie je op de snelwegen de bekende, iets te vol geladen auto’s en busjes. Wie zijn deze polder-Mocro’s? Wat bezielt hen om iedere zomer op en neer te pendelen tussen Nederland en Marokko?

Veel van de jongeren spaart het hele jaar om tijdens de vakantie in Marokko een maand lang los te gaan en indruk te maken op anderen. Velen van hen zijn praktiserend moslim, maar wat blijft daarvan over als je eindelijk onder die zinderende zomerzon ligt? Ben je dan milder of juist strenger met het geloof bezig? 

In deze 4-delige NTR serie reist Sanae Orchi haar ‘landgenoten’ achterna. Maar wel in stijl, op haar motor, kriskras door Marokko.

Sanae Orchi is programmaker, journalist, nieuwslezeres en actrice. Ze heeft een eigen kledinglijn en werkt(e) o.a. voor de NTR, RTV Noord-Holland, FunX en Powned. 

Tags: npo,

Gerelateerde artikelen