vrijdag 19 april 2024

Gresini Honda’s terug in wit

Het gezamenlijk besluit van het team en de belangrijkste sponsor San Carlo om terug te keren naar de witte kleur, werd hartstochtelijk ondersteund door de familie van Simoncelli.

Teammanager Fausto Gresini: “Om de witte kleur weer terug te zien op onze motoren was enorm emotioneel. Na het overlijden van Marco Simoncelli in 2011 kozen we uit respect voor de kleur zwart. Bovendien wilden we daarmee laten zien dat Marco nooit vervangen kan worden. Vele fans hebben mij gevraagd om de witte kleur terug te brengen, omdat dat erg aan hem doet denken. Nu hebben we dat gedaan… Dat is enorm heftig, maar ook mooi!”

Het Gresini MotoGP team zou het gehele seizoen van 2012 met de zwarte kleur rijden ter nagedachtenis aan de op 23 oktober 2011 om het leven gekomen Marco Simoncelli.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen