woensdag 24 april 2024

Google test met robotmotor

Wat het nut van een robotmotor is weten we eerlijk gezegd niet. Als praktische vorm van persoonlijk vervoer, als sportieve uitdaging en als hobby heeft de motorfiets absoluut zijn bestaansrecht, maar wat moet je nou met een robotmotor?

Toch is Google, in navolging van de bestuurderloze auto’s waarmee ze reeds vele kilometers maakten, druk aan het testen met rijderloze motorfietsen. De eigen technici, die ook druk zijn met militaire robotvoertuigen, zijn er razend druk mee en hebben inmiddels een variant die zichzelf keurig in balans weet te houden.

Naar het schijnt heeft Google zelfs toestemming gevraagd om op de openbare weg te mogen testen, al wordt dit niet door het bedrijf bevestigd. Google verklaart slechts dat het mogelijk is dat toekomstige testen eventueel ook motorfietsen kunnen omvatten.

Even in de toekomst kijkend, zien we het nog wel gebeuren dat op dijkwegen waar motoren nu verboden zijn, ineens verkeersborden komen te staan als op bovenstaande foto: verboden voor …..rijders.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen