woensdag 24 april 2024

Goed nieuws: Marzocchi is verkocht

In Italië wordt het een goed nieuw jaar, ten minste voor zeventig werknemers van Marzocchi. De Italiaanse veringfabrikant werd namelijk van het najaar gedwongen de deuren te sluiten, toen Amerikaans moederbedrijf Tenneco besloot geen zin te hebben het huurcontract opnieuw te bedingen.

Marzocchi wordt nu overgenomen door VRM Italia, een bedrijf gespecialiseerd in giet- en freeswerk in de automotive branche. Enkele huidige klanten van de firma wekken de indruk dat Marzocchi echt in de handjes mag klappen wat betreft de overname. Leest u mee? Ferrari, Ducati, BMW en MV Agusta. Niet de minste namen dus!

Met de overname van Marzocchi zijn niet enkel de banen van de zeventig arbeiders gered, maar ook een stukje historie. Het merk ging al sinds 1949 mee en was nauw betrokken bij de geboorte van de moderne Italiaanse motorindustrie en de daar uit voorvloeiende racerij. 

Al was genoemde racerij de laatste jaren meer bijzaak dan hoofdzaak. Marzocchi stak de afgelopen jaren de meeste tijd, kennis en arbeid in de productie van standaard veer- en schokdempermateriaal voor de fabrikanten als BMW en Ducati, maar zeker ook Bimota en MV Agusta. Bimota heeft het niet afgewacht en levert voor 2016 alle modellen inmiddels al met Öhlins, maar bij MV Agusta zal men dolgelukkig zijn met de doorstart.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen