vrijdag 29 maart 2024

Goed idee: BSB Minibikes

Zeven British Superbike-teams hebben samen besloten in het minibike-racen te stappen en in de Cool FAB minibike-klasse hun eigen teams te gaan runnen. Daarmee steunen ze de kleinste opstapklasse van het Britse motorracen, het Cool FAB Racing British Minibike-kampioenschap.

De teams van Anvil Hire TAG Yamaha, Buildbase BMW, ePayMe Yamaha, Tyco BMW, Team WD-40, Quattro Plant Kawasaki en Moto Rapido Ducati zullen dus behalve Superbikes en eventuele Supersport-motoren straks ook kleine machientjes gaan runnen, met als doel uiteraard de kleine mannetjes en vrouwtjes van de toekomst een kans te bieden.

Het idee achter deze aanpak is uiteraard een langetermijnvisie, en de rijders worden bij willekeur onderverdeeld bij de teams. De kleine motorfietsen worden straks in de officiële kleuren van de BSB-teams ingezet, zodat ze echt in het grotere team passen. Alle teams krijgen één rijder per klasse, wetende de AC40Rookie, AC40Pro, Junior LC40 and MiniGP50 klassen

GOED IDEE
Het idee is afgeleid van het GR Motosport WD-40-team, die al langer een minibike team runde in dezelfde kleuren als de BSB-ploeg. Ook qua persfotografie namen ze de kleine rijders veelvuldig mee, en daar zit nog een kans.

Want behalve dat de jonge rijders in de kleuren kunnen rijden van hun helden en de teams een kijkje in de keuken hebben bij jeugdig talent, hebben sponsoren vier extra motoren – of wel, motorfietsjes – beplakt met hun kleuren en logo’s. Dus iedereen is blij; rijders, teams, sponsoren en ook voor de toeschouwer ziet het er allemaal net wat professioneler uit.

Vooruit, met die kleine ventjes in dezelfde kleuren en logo’s als de grote mannen in het BSB, speelt de hoge koddigheidsfactor ook mee, natuurlijk.

Foto: Team WD-40

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen