Gij zult niet voor politieagent spelen

Door Ad in Motornieuws, dinsdag 13 Feb 2018 09:02
Dikke prent voor Brit op oude politiemotor in politie-uniform. politieagent

Bijna achthonderd euro boete bedraagt de schade voor Darren Emanuel nadat hij werd staande gehouden door een politieagent. Voor toeschouwers moet het een raar gezicht zijn geweest om de ene motoragent ogenschijnlijk de andere te zien beboeten. Emanuel rijdt namelijk op een voormalige politie BMW R1200RT. Bovendien draagt hij een fluojas die motoragenten eveneens dragen als ze aan het werk zijn. Daarop stond in grote letters te lezen: ‘POLITE notice think bike’.

Vette bekeuring
Voor de rechter verklaarde de 46-jarige dat hij de jas en motorfiets in een koop had gekocht en dat de verkoper er niet bij had gezegd dat het om politiekleding ging. De fluojas was alleen een manier om gezien te worden, verdedigde Emanuel zich. Zeker omdat hij twee vrienden in het verkeer verloor. Zoals te verwachten was de rechter niet gevoelig voor de argumenten en legde hem een vette bekeuring op.

Flink wat onbegrip
De boete voor de motorkleding is wel wat zuur want het armlastige politiekorps van Sussex verkocht vorig jaar oude uniforms op eBay. Daarmee wilde het een deel van het begrotingstekort van bijna dertig miljoen euro dichten. Die actie is goed voor flink wat onbegrip. Waarom beboet je mensen in een politie-uniform als je ze zelf verkoopt?

Tags: politieagent,

Gerelateerde artikelen