donderdag 28 maart 2024

Getest: Marco Simoncelli, the tribute book

De ouders van Marco Simoncelli hebben in 2013 via een boek een eerbetoon gegeven aan hun te vroeg overleden zoon. Eerst via een Italiaanse versie (il nostro Sic), maar sinds een tijdje is Marco Simoncelli, the tribute book te verkrijgen, de Engelse vertaling van het origineel. De upcoming MotoGP-ster vond in 2011 de dood op het circuit van Sepang en wordt nog altijd gemist in de koningsklasse. De smaakmaker was geliefd onder motorsportfans, omdat hij zijn hart op de tong had en niet vies was van een robbertje vechten op de baan. Dat maakte hem populair, wat uiteraard ook te danken was aan zijn prestaties in de racerij (wereldkampioen 250 cc, 2008). Marco Simoncelli, the tribute book geeft je een inkijk in het leven van deze flamboyante coureur, zowel thuis als op de baan. Een mooi beeld, alleen is het boek soms wel moeilijk te volgen. Vreemde sprongen in het verhaal en onsamenhangende teksten zorgen er voor dat je af en toe de draad kwijt raakt. Echter, door het mooie beeld en de persoonlijke verhalen leest het boek toch lekker weg. In slechts een paar avondjes werd de laatste pagina al bereikt. En het zijn er toch 360 stuks, dus dat zegt voldoende. Ook tref je in het boek 290 foto’s aan, waarvan er veel nog niet eerder vertoond zijn geweest. Een aanrader dus voor wegraceliefhebbers, zeker als je ook nog eens een zwak had voor Marco Simoncelli.

Getest door Jarno van Osch 

Prijs € 24,95
Info www.asnbooks.nl

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen