vrijdag 29 maart 2024

Getest: Buse textielcombi

Van Marokkaans woestijnzand tot Hollandse sneeuw, deze combinatie kreeg het allemaal voor de kiezen. Het jasje is de ster van het pak, de broek wat anoniemer. De sterke kanten van de pantalon zijn de soepele stof, daardoor het hoge draagcomfort, de nauwsluitende (niet klapperende) pijpen die toch over lompe allroadlaarzen passen en de ventilatiemogelijkheden. Helaas laat de broek wel steken vallen qua waterdichtheid. 

 

De jas draagt net zo soepel als de broek, heeft door de vele stelmogelijkheden een prima pasvorm, maar hij valt vooral op door de uitgebreide ventilatiemogelijkheden en uitgekiende zakken. Verfrissende wind stroomt ruimschoots binnen via de mouwen, de rug en door de gigantische openingen op de borst. Die laatste sluit je in een handomdraai dankzij de handige magneetsluiting. In de zomer drijf je deze tochtige jas dus niet uit.

 

In het voor- en najaar hou je de kou buiten dankzij de uitritsbare voering. Persoonlijk vind ik dit eerder een drie- dan een vierseizoenencombi. De hoeveelheid zakken is amper te tellen, maar de superhandige exemplaren op de linkermouw en op de rug springen er uit. Ook het jack van de Open Road Evo houdt het in de regen uiteindelijk niet droog, maar voordat het doorwasemt is er al wel flink wat water naar beneden gevallen. Protectoren op schouders, ellebogen en rug breken een mogelijke val. Reflectiemateriaal verhoogt de zichtbaarheid van het pak.

 

Maten 48 tm 62.

Verkrijgbaar in vier kleurcombinaties.

 

Prijs:

jas € 269,95

broek: € 189,95

 

informatie: www.buese.com

 

Waterdicht of niet

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen