Gerucht: Spies terug in SBK?

Door Nick in Sport, donderdag 22 Jun 2017 12:06
In Misano leek Spies overal te zijn; gaan we dat vaker zien? Ben Spies Yamaha 2012

Met ongekend talent nam een - enkel om zijn waanzinnige rijstijl écht bekende - AMA-superster een duik in het diepe. 2009 was het jaar dat Ben Spies het Superbike-wereldkampioenschap afdroogde en oprolde, met een vlotte overstap naar de MotoGP er achteraan. Maar blessureleed trok al snel de stekker uit die droom en hij ging met pensioen. Alleen gaat nu het gerucht dat er een comeback aan zit te komen... wat is waar?

Ben Spies spreekt tot de verbeelding, zoals veel Amerikaanse coureurs doen. Hij was van meet af snel en komt over als een good guy. Nu de MotoGP het zonder Amerikanen moet stellen, en inmiddels het WK Superbike ook, zou (iemand als...) Ben Spies een welkome aanvulling zijn. PJ Jacobson zou een goede doorstromer kunnen zijn, maar moet zich nog bewijzen, maar Spies? Die omarmt de fan meteen. Daarbij zijn de tekens aan wand ook niet te missen.

Op Misano was Spies overal. Hij was op de grid, hij was in de paddock, hij hielp het Britse Eurosport-team met commentaar en mocht zelfs de Superpole-prijzen uitdelen. Hij deed dit alles in een HJC sponsor-tshirt, dus Spies heeft duidelijk nog banden met zijn oude helmenleverancier; waarom zou dat als hij niet meer racet? Nou, met name omdat hij nog altijd merkambassadeur kan zijn. Hij bracht het merk immers naar de MotoGP, pas later stapte Lorenzo over en nu rijdt enkel Jonas Folger er nog mee.

Maar behalve zijn ambassadeurschap waren er nog belangrijkere redenen voor Spies om in Misano te zijn, want Rimini heeft inmiddels extra lading gekregen - alsof het dat nog niet genoeg had met een straatnaam als Via Daijiro Kato en met Marco Simoncelli World Circuit als officiële naam van Misano - aangezien het de plek is waar Hayden zijn ongeluk had. Spies bezocht dan ook de kruising waar het ongeval plaatsvond en legde een Amerikaanse vlag neer. Gelukkig voor de Texaan was hij er eigenlijk om een mooiere reden, want hij was er oorspronkelijk namelijk met zijn gezin samen voor een huwelijk van vrienden.

Spies: 'Geruchten de kop in drukken'
Het enige bewijs voor enige vorm van een comeback treffen we in Ben Spies' eigen Twitter-feed. Afgelopen najaar deed namelijk ook al het gerucht dat hij aan een comeback zou werken, en wel tijdens de legendarische Acht Uren van Suzuka. Hij wil de geruchten de kop in drukken met de opmerking dat hij er altijd veel respect voor heeft gehad, en zou er zeker oren naar hebben. Aangezien de Acht Uren al eind volgende maand zijn, en we nog altijd niets weten, kunnen we er vrij zeker van zijn dat het er - in elk geval dit jaar - niet inzit.

Foto: 2snap

 

Tags:

Gerelateerde artikelen