dinsdag 19 maart 2024

Gelderland strooit pekel!

Echt waar, geen geintje! In Gelderland rijden vanwege de hitte strooiwagens rond. Ze strooien pekel om het asfalt te beschermen tegen de hoge temperaturen. Denk je dus de winterpekel achter de rug te hebben, heb je je tectyl-laag verwijderd en is al het chroom weer blinkend? Het beste rij je dan even niet over de provinciale wegen in Gelderland.

De provinciale wegen bij Kootwijk, Apeldoorn, Malden en tussen Arnhem en Ede hebben onlangs een nieuwe asfalt gekregen. Het bindmiddel dat hierbij is gebruikt, blijkt echter nog niet bestand tegen de tropische temperaturen. Weginspecteurs ontdekten dat op verschillende plekken het bindmiddel losliet en er daardoor zwarte vlekken in het asfalt ontstonden. ‘Je kunt het zweetplekken in het asfalt noemen’, zo verklaarde een woordvoerder van de provincie tegenover Omroep Gelderland. Deze zweetplekken zijn trouwens glad, dus het is ook voor onze veiligheid dat er pekel wordt gestrooid.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen