vrijdag 19 april 2024

Geen rem: $ 8.000.000 boete

Een ongeluk zit weliswaar in een klein hoekje, maar het kan grote financiële gevolgen hebben. Een rechtbank in Santa Ana heeft Suzuki Amerika een boete opgelegd van zes miljoen dollar omdat de remmen van Thomas Joseph Soulliere faalden. De Amerikaan klapte daar op een personenwagen en vloog van zijn motorfiets. Die buiteling is ook nog eens goed voor een schadevergoeding van twee miljoen dollar.

Corrosie op remzuigers
Volgens de rechtbank reed Soulliere met zijn GSX-R600 onder de maximum snelheid toen hij moest remmen voor een auto die uitparkeerde. De voorremmen deden echter niets. Volgens Soulliere’s advocaat wist Suzuki dat de gebruikte remzuigers gevoelig zijn voor corrosie. Dat levert lucht in het remsysteem op en dat resulteert in een verminderde remwerking. En dat is op zijn beurt weer goed voor twee miljoen dollar. Je zou voor minder een keer onderuit gaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen