vrijdag 26 april 2024

Geen file meer voor motorrijders in Californië

In Nederland is het inmiddels al vrij normaal, maar in de VS zou het rijden tussen rijstroken in de file een overtreding zijn. Net als in Nederland gebeurde het wel al volop, vóórdat het officieel in de wet werd opgenomen. En terecht ook. Want achteraan of tussen auto’s in de file rijden levert meer gevaar op dan tússen rijstroken. Hoewel een automobilist plotseling van baan kan veranderen of de deur kan openen, zijn we meer kwetsbaar tussen auto’s op dezelfde baan. Dat hebben ze nu in Amerika dus ook door, waar Californië als eerste staat het zogenaamde ‘lane splitting’ officieel legaal maakt. Hiervoor bevond het zich in het grijze gebied van niet legaal en niet illegaal. Fijn voor de Amerikanen. Hopelijk krijgen ze nooit (meer) te maken met de zwarte humor uit onderstaande video!

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen