donderdag 25 april 2024

Gardner naar Bikers’ Classics

De organisatie van de Bikers’ Classics heeft een ‘grote prijs’ binnengehaald: Wayne Gardner. De Australiër won in 1987 de 500 cc-wereldtitel en reed een jaar later naar een zege op het circuit van Spa-Francorchamps. Vijfentwintig jaar na die overwinning debuteert Gardner in het eerste weekend van juli op Europa’s grootste Classic evenement. De nu 53-jarige Gardner stond al een aantal jaren op de verlanglijst van de Bikers’ Classics-organisatie.

“We onderhielden al langere tijd contacten met Wayne, maar het lukte maar niet om hem naar onze Bikers’ Classics te halen”, vertelt Christian Jupsin. “Dat we nu wel tot overeenstemming zijn gekomen, doet ons deugd. We hebben met Wayne een oud-wereldkampioen binnengehaald die ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht heeft op onze bezoekers.”

Gardner verwierf faam met zijn alles-of-niets rijstijl en boezemde zijn tegenstanders angst in met zijn nimmer aflatende vechtlust. Zijn strijdwijze leverde hem dan ook de passende bijnaam ’the Wollongong Wild One’ op.

De elfde editie van de Bikers’ Classics in Francorchamps vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 7 juli.

Foto: Frank Bischoff

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen