vrijdag 29 maart 2024

Film > Stoner test Honda productie-racer

Donderdag was voormalig wereldkampioen Casey Stoner weer in actie op Twin Ring Motegi om de Honda productie-racer te testen. Net als de vorige keer viel deze test ook voor het grootste gedeelte in het water. Woensdag kon er helemaal niet gereden worden door de weersomstandigheden, maar donderdag ging Stoner de baan op onder bewolkte omstandigheden. Het was de eerste keer dat de Australiër dit model testte, maar het zou hem niet weerhouden om het circuit rond te gaan met een ‘hoge gemiddelde snelheid’. 
 
‘Jammer genoeg speelde het weer een grote rol tijdens de test, dat was aardig frustrerend dat we niet al het werk over de twee dagen kon verdelen,’ liet Stoner weten. ‘We hebben geprobeerd om alles op donderdag te doen, maar dat was vrij moeilijk en we hadden weer met regen te maken. We begonnen met de huidige RCV, waarmee we probeerde een basis setting te vinden en van daaruit te werken.’
 
‘We hebben ook de productie motor getest, deze was indrukwekkender dan dat ik had verwacht. Hij voelt hetzelfde als de RCV, maar met minder kracht en een ander gevoel in motorrem. Met een paar kleine aanpassingen zal deze motor competitief zijn naar mijn mening, ik kijk uit naar de volgende test.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen