donderdag 28 maart 2024

Film > Sensatie in Macau

Ian Hutchinson heeft zeer verrassende de 47e editie van de Macau Motorcycle Grand Prix gewonnen. Hutchinson maakte na drie jaar blessureleed, en liefst 29 operaties, zijn rentree op het Guia-stratencircuit. Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de lange afwezigheid de Yamaha-coureur niet langzamer gemaakt had, want hij pakte pole door achtvoudig winnaar Michael Rutter 0.057 seconde voor te blijven. In de wedstrijd was het echter al snel Rutter die aan de leiding kwam, maar de Honda-rijder kon dat dankzij Hutchinson, die pas als vierde de eerste bocht indook, tegen alle verwachting in niet tot het einde volhouden. 

Hutchinson: “Het is waarschijnlijk mijn bijzonderste zege ooit. Hopelijk kan ik vanaf nu weer naar voren kijken en doorgaan waar ik drie jaar geleden noodgedwongen gestopt ben.” Ook Rutter was na afloop erg onder de indruk van Hutchinson’s comeback en verwoorde op mooie wijze het gevoel dat iedereen in Macau had: “Ian heeft erg veel meegemaakt in de laatste jaren en verdiende deze zege. We waren in de wedstrijd ongeveer even snel en dat maakte het zwaar.” 

Gary Johnson pakte de laatste podiumplaats door John McGuinness ruim voor te blijven. Hengelo-specialist Didier Grams eindigde als achtste. De Belg Marc Fissette kwam, startend vanaf de veertiende plaats, al snel onschuldig ten val maar moest daardoor wel opgeven. Doordat Branko Srdanov nog herstelende is van zijn zware crash tijdens de Isle of Man TT stond er dit jaar geen landgenoot aan de start. 

Foto: CGPM / GCS

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen