donderdag 28 maart 2024

Film > MotoGP-kwalificatie GP of the Americas

Op Losail was Marc Marquez er al dichtbij, maar tijdens de kwalificatie van de Grand Prix of the Americas was het echt raak: pole position. Marquez is daarmee de jongste coureur ooit die een pole pakt in de MotoGP. Freddie Spencer had dat record sinds 1982 (Jarama, Spanje) in handen. Spencer was toen 20 jaar en 196 dagen, Marquez was gisteren 20 jaar en 64 dagen oud. De kleine Spanjaard bleef die andere kleine Spanjaard, Dani Pedrosa, en Jorge Lorenzo ruim voor. Valentino Rossi had het wederom erg lastig in de tijdtraining.

Jakub Kornfeil zal de Moto3 Grand Prix of the Americas starten vanaf de dertiende plaats, Jasper Iwema vanaf de negentiende. RW Racing GP was daar bepaald niet tevreden mee. “Er had meer in gezeten”, aldus teammanager Jarno Janssen. “Daarom ben ik niet tevreden: ze hebben niet het maximale uit de kwalificatie gehaald. Ze hadden zevende en vijftiende moeten staan, zoals in de ochtendtraining. Jakub en Jasper hebben te lang gewacht.”

“Jakub wilde nog een heleboel veranderen aan de motor, terwijl hij zevende of achtste had kunnen staan, als hij de tijd beter had gebruikt. Jasper zat te wachten op een sleepje, waardoor hij in tijdnood kwam.” Bocht 1 van het nieuwe circuit in Austin, Texas, is krap. Janssen vreest dat zijn rijders in het gedrang terecht komen. “Iedereen wil er als eerste door, maar dat gaat makkelijker als je verder naar voor staat. Hopelijk hebben ze allebei een goede start waarbij ze wat plaatsen kunnen winnen.”

Kornfeil: “Ik wilde de motor verbeteren en dat kostte tijd. Zelfs na de kwalificatie ben ik nog met mijn monteurs aan het werk geweest om het beter te krijgen voor de race. Dan moet het perfect zijn: in de race worden de prijzen vergeven. Niet in de kwalificatie.” Iwema: “Om eerlijk te zijn ben ik wel tevreden met de negentiende plaats. Misschien had het beter gekund, maar het had ook een stuk slechter gekund. Ik moet het maar goedmaken in de race en dat is prima.”

Bekijk hier de hoogtepunten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen