vrijdag 19 april 2024

Film > Hoogtepunten MotoGP-kwalificatie

De nieuwe opzet van de kwalificatie in de MotoGP zorgde op Losail in Qatar meteen voor twee daverende verrassingen, dankzij Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso. Automatisch zijn er dan ook coureurs die teleurstellen, waaronder een hele grote naam en misschien ook wel een supertalent… Bekijk hier de hoogtepunten.

Jasper Iwema start de Moto3-race vanaf de 18de plaats. Iwema: “Ik weet niet waarom ik zoveel tijd nodig had om op gang te komen. Misschien moest ik toch weer wennen: het is al eventjes geleden sinds ik voor het laatst een echte kwalificatie heb gereden. Dat is toch anders dan een training. Uiteindelijk is het resultaat wel ok. Voor nu tenminste, want ik weet dat ik harder kan. Ik kan in elk geval voor de punten gaan morgen.”

Een crash in de laatste ronde heeft teamgenoot Jakub Kornfeil ervan weerhouden verder naar voor te staan op de startgrid voor de GP van Qatar. In de laatste seconden van de kwalificatie stuurde de Tsjech in bocht 2 ietsje te scherp in en eindigde in de grindbak. Door de val bleef hij hangen op plaats 7. Kornfeil: “Ik ben tevreden met de klassering, maar ik besef dat het beter had gekund als ik niet was gecrasht. Bocht 2 is de eerste linksom. Ik denk dat de band te veel was afgekoeld en dat ik een beetje te scherp was. Ik ben in orde, maar voor het resultaat was het jammer. Ik ga morgen hoe dan ook proberen voor een top 5-plaats te knokken.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen