vrijdag 19 april 2024

Film > Herlings sterk in Oss

Omdat zijn grote concurrent van vorig jaar, de Duitser Ken Roczen, dit seizoen ontbreekt, wordt er van Jeffrey Herlings niets minder verwacht dan de wereldtitel in de MX-2-klasse. Het begin is er want de zeventienjarige Brabander was zondag op circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss oppermachtig in de eerste ronde van het Open Nederlands kampioenschap.

Herlings won beide manches in de MX2, de klasse waarin hij vorig jaar als tweede eindigde in het wereldkampioenschap. De Nederlander had in de eerste wedstrijd meer dan vijftig seconden voorsprong op de nummer twee, de Belg Jeremy van Horebeek. In de tweede manche was het verschil 38 seconden met Van Horebeek, die evenals Herlings uitkomt voor het fabrieksteam van KTM.

Evgeni Bobrisjev was de sterkste in de MX1. De Rus (Honda) won de eerste manche en eindigde in de tweede als tweede. Hij hield in het dagklassement de Belgen Kevin Strijbos (KTM) en Ken de Dycker (Honda) achter zich. Marc de Reuver finishte in de eerste manche als vierde, maar viel in de tweede race met mechanische problemen aan zijn Kawasaki uit. Davy Pootjes won bij de 85cc beide manches.

Volgend weekeinde is in het Gelderse Halle de tweede ronde van het ONK.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen