Film: Ducati WSBK Experience op Mugello

Door Nick in Films, vrijdag 28 Jul 2017 10:07
Sommigen hebben ook alle geluk. Ducati Superbike Experience MotoPuro

Moto Puro Ducati-eigenaar Jean-Claude Luijcx kreeg eerder deze week een kansje die weinigen krijgen, toen hij van een bevriende klant zijn plaats mocht innemen tijdens de Ducati Superbike Experience op het circuit van Mugello.

Om onder begeleiding van Ducati's testrijders op Mugello te mogen rijden met een Panigale S is al een bijzondere ervaring op zich, maar dat was in dit geval puur om wat baankennis op te doen. Luijcx was er namelijk voornamelijk om een drietal heel bijzondere Panigales los te laten.

Bij aankoop van een 1299 Superleggera worden namelijk de meest enthousiaste Ducatisti - en dat moet je echt wel zijn wil je tachtig ruggen voor 'maar een motorfiets' neertellen - uitgekozen om deel te nemen aan de Superbike Experience. Die bevriende klant bewees Luijcx een wel erg warm hart toe te dragen, want het was de Udenaar die mocht gaan rijden, op niet alleen een nulserie Panigale 1299 Superleggera, maar ook nog de SBK-machines van zowel Davies als Melandri.

Een kleine impressie van de dag op Mugello doet ons groen zien van jaloezie, maar we snappen ook dat hij aan onze smeekbede geen gehoor gaf toen we vroegen of wij niet zijn plaats mochten.

Foto en video: Rob van Brunschot

 

Motorbase

2017 Ducati 1299 Panigale S
Ducati 1299 Panigale S
Cilinderinhoud 1.285 cc
Vermogen 205 pk
bouwjaar 2017
1299 superleggera 2
Ducati 1299 Panigale Superleggera
Cilinderinhoud 1.285 cc
Vermogen 215 pk
bouwjaar 2017
Tags:

Gerelateerde artikelen