zaterdag 20 april 2024

Filedruk neemt af door aanpak snelwegen

De filedruk is in 2011 afgenomen. Van half juli tot en met half november waren er dertig procent minder files dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu maandagavond.

Volgens het ministerie is de filedruk afgenomen door de verbreding van wegen en de aanleg van spitsstroken. De afgelopen acht jaar waren er niet eerder zo weinig files, terwijl het verkeer met 2,2 procent is toegenomen.

Op onder andere de A1, de A12 en de A50 stroomt het verkeer beter door. Het verkeer dat in de avondspits van knooppunt Oudenrijn richting knooppunt Gouwe rijdt, profiteert het meest. Volgens het ministerie is de reistijd daar zeven minuutjes korter geworden.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen