woensdag 24 april 2024

Europa wil winterbandenwet

Ja hoor, daar gaan we weer! Het Europees Parlement heeft een rapport uitgebracht met een aantal aanbevelingen om de verkeersveiligheid te verbeteren, met daarin onder meer een verplichting voor winterbanden op alle voertuigen. Dit meldt bandenportaal.nl.

In het rapport wordt een gelijke behandeling bepleit van alle Europese lidstaten. Hiervoor zijn maatregelen voor de verkeersveiligheid opgenomen op het gebied van onder meer opvoeding (chauffeurstrainingen), voorlichting (over banden en onderhoud) en gezondheid (oogtests).

Naast winterbanden wordt in het rapport ook de verplichte opname van een bandenspanning monitor systeem (TPMS) bepleit. Het Europese parlement wil verder tevens een periodiek technische inspectie invoeren voor alle motorvoertuigen en hun elektronische veiligheidssystemen. Dus toch die APK!

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen