vrijdag 29 maart 2024

Ernstig ongeluk Jeffrey Herlings

MX2-motorcrosser Jeffrey Herlings is vandaag zwaar ten val gekomen tijdens de ‘Everts and Friends Charity Race’, een liefdadigheidsevenement. Herlings reed op een 85cc-crossmotor toen hij al rijdende in tweede positie viel. Hierbij heeft hij hoogstwaarschijnlijk zijn bovenbeen gebroken. Momenteel wordt Herlings nog verzorgd, bevestiging van zijn team of manager is er nog niet.

Diverse omstanders melden tevens dat Herlings z’n heup gebroken heeft. Hopelijk is dit slechts speculatie, want hoewel Herlings’ voorsprong in het kampioenschap bijzonder groot is, kan het in het geval van een heupfractuur einde kampioenschap zijn. Zijn voorsprong van 145 punten kan nog teniet gedaan worden, als hij na de GP’s van Loket (27 juli) en Lommel (3 augustus) ook de afsluitende GP’s in september mist: 7 september in Brazilië, en 14 september in Mexico.

Hij heeft dus simpelweg zo’n anderhalve maand om te herstellen. Hoewel Herlings dit jaar al eerder zijn been brak en daarvan razendsnel herstelde, is deze blessure veel ernstiger. Voor een bovenbeenbreuk is vrijwel altijd een operatie nodig en het herstelproces duurt veel langer.

 

UPDATE 15:26

Pit Beirer, hoofd van Herlings’ sponsor KTM, heeft zonet bevestigd dat Jeffrey inderdaad zijn dijbeen heeft gebroken. Hij wordt vandaag nog geopereerd. Ook zijn er nog zorgen over zijn heup. De vrees voor een vervroegd seizoenseinde lijkt dus terecht, terwijl hij aanstaande zondag in het Tsjechische Loket wereldkampioen had kunnen worden. 

Zijn Amerikaanse debuut in Unadilla zal sowieso niet doorgaan.

 
UPDATE 21:40

Herlings is aan het begin van de avond geopereerd. Aan zijn dijbeen is nu een pin bevestigd. Volgens de laatste berichtens is het een gewone breuk en heeft hij geen ernstig letsel aan z’n heup. Jeffrey zal dus, met een beetje geluk, de laatste twee of enkele wedstrijd kunnen rijden. 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen