EMISSIEVRIJE MOTORTOCHTEN

Door Barry in Persberichten, donderdag 17 Jul 2014 13:07
zero tour

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

EDELWEISS BIKE TRAVEL BIEDT EMISSIEVRIJE MOTORTOCHTEN DOOR DE ALPEN OP ELEKTRISCHE MOTORFIETSEN VAN ZERO MOTORCYCLES

ALKMAAR, Nederland (17 juli 2014) – Zero Motorcycles, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van geavanceerde elektrische motorfietsen, heeft vandaag bekendgemaakt dat Edelweiss Bike Travel uit Oostenrijk, 's werelds grootste organisatie gespecialiseerd in motortochten onder begeleiding, nu emissievrije Alpine-tochten aanbiedt op de elektrische high-performance motorfietsen van Zero.

Edelweiss Bike Travel heeft daartoe een vloot van zes Zero-modellen aangeschaft: voor de tochten zijn vier Zero's S ZF11.4 en twee Zero's DS ZF11.4 beschikbaar. Alle Zero's zijn voorzien van de 2,8 kWh Power Tank voor een maximale actieradius, waarmee de totale batterijcapaciteit per motorfiets op 14,2 kWh komt. Daarmee zijn dagelijkse tochten van 200 kilometer en meer eenvoudig haalbaar, zelfs in de Alpen.

De reisspecialist biedt tochten van een week aan, met het hoofdkantoor in Mieming (Oostenrijk) als startlocatie. Op basis van in totaal zo'n 1.000 kilometer en dagtochten van 200 kilometer op geasfalteerde wegen glijden de beroemdste bergpassen geruisloos onder de wielen door: de Stelvio, Timmelsjoch, de Silvretta High Alpine Road, Reschensee, Hahntennjoch, Kühtai, de Gavia pas, de Dolomieten en de Mendel pas. Deelnemers verblijven in knusse kleine hotels met een regionale flair. De eerst tocht die eind juli op het programma staat is al volledig volgeboekt. De overige beschikbare data voor dit en volgend jaar zijn beschikbaar op www.edelweissbike.com/alpine-backroads , waar ook meer informatie over de tochten wordt gegeven.

Met deze samenwerking vervullen Zero Motorcycles en Edelweiss een pioniersrol ophet gebied van geruisloze emissievrije motortochten in natuurrijke gebieden als de Alpen. Daarmee zorgen ze voor een onvergetelijke ervaring, door volledig in stilte vloeiend door de Alpen te toeren om zo de mooiste gebieden in dit deel van de wereld te kunnen ontdekken. Bovendien biedt de tocht geïnteresseerde motorrijders een realistisch beeld van de indrukwekkende en fascinerende rijervaring die de elektrisch aangedreven motorfietsen van Zero bieden.

 

Tags: zero,

Gerelateerde artikelen