Elektrische motor met vibratorjack

Door Ad in Nieuws, dinsdag 13 Nov 2018 15:11
ARC bouwt 355 exemplaren van een 241 km snelle elektrische superbike. Prijskaartje: een dikke ton, maar dat is wel inclusief slimme helm en vibrerende motorkleding. arc vector

Wekelijks duikt er wel ergens een nieuwe elektrische motorfiets op, maar bijna nooit zo’n exclusief exemplaar als de Vector van het Britse ARC. De machine is ontsproten aan het brein van Mark Truman, iemand die voorheen goed was voor de wildste ideeën van autofabrikant Jaguar. Wild is de Vector zeker: het ding produceert 129 pk en loopt 241 km/u. Van nul naar honderd gaat in 2.7 seconden.

Carbon monocoque
De accu’s zijn goed voor een actieradius van 274 kilometer in de stad en 193 kilometer op de snelweg. Volgens ARC is de motor – die wel in alles prototype uitstraalt – een kwart lichter dan de concurrentie. Dat komt deels door de experimentele accu’s, maar ook door de carbon monocoque die als frame fungeert. Duur spul van Öhlins en Brembo maakt het rijwielgedeelte af. 

Trilmotoren
ARC stort zich niet alleen op een motorfiets, maar ook op motorkleding. De motor wordt inclusief een helm met HUD (Head Up Display) en slim motorpak geleverd. De helm heeft een vizier die zaken als snelheid, gps en achteruitcamera weergeeft. Op zich best bijzonder, maar niet nieuw. dat geldt wel voor het motorpak dat dankzij trilmotoren vibreert als er bijvoorbeeld een voertuig in de dode hoek rijdt.

Tags: vector, arc,

Gerelateerde artikelen