EICMA > Peugeot HYbrid3 Evolution Concept

Door Redactie in Nieuws, donderdag 12 Nov 2009 09:11
De Piaggio MP3 Hybrid krijgt binnenkort concurrentie in de vorm van de Peugeot HYbrid3 Evolution. m1czumfskvqr

Tussen de verschillende fabrikanten van superbike’s, allroads en scooters is al jaren een flinke strijd aan de gang. Wie maakt de snelste, de gebruikvriendelijkste en de mooiste motor? Soms heeft het zelfs iets weg van een heuse koude oorlog. Het lijkt erop dat zo’n oorlog ook aanstaande is in de wondere wereld van de driewielers. Peugeot opent namelijk serieus de aanval op de MP3 Hybrid van Piaggio.

Dat klinkt wellicht als een vreemde stap maar dat is het absoluut niet. De gewone MP3 heeft in steden als Milaan, Parijs en Madrid z’n weg al gevonden. De ‘groene broer’ is inmiddels hard op weg om precies hetzelfde te doen. Peugeot heeft dit goed begrepen en komt met de HYbrid3 Evolution.

Deze Evolution zag vorig jaar in Parijs het levenslicht. Er werd toen vooral om gelachen. De Franse fabrikant trok zich daar terecht niet zoveel van aan. Want op de EICMA heeft Peugeot de tweede versie van deze hybride driewieler gepresenteerd, die zo goed als klaar is.

De ‘scooter’ heeft een ruim veertig pk sterke benzinemotor aan boord die het achterwiel aandrijft. De twee voorwielen worden aangeslingerd door een elektrische motor die ruim vier pk levert. Doordat deze twee motoren samenwerken, claimt Peugeot dat je met twee liter benzine honderd kilometer kunt rijden. De CO2-uitstoot ligt dan op 48g/km.

In de ‘alleen elektrische aandrijfmode’ kan de HYbrid3 tien kilometer rijden. De topsnelheid ligt, met gebruik van de benzinemotor, op 150 kilometer per uur. Binnen tien seconden moet je al 100 kilometer per uur kunnen rijden. Kortom, het is serieus bij Peugeot.

Tags: eicma, concept, groen,

Gerelateerde artikelen