EICMA: Moto Guzzi V85 Concept

Door Tom in Nieuws, donderdag 09 Nov 2017 10:11
Een geheel nieuw motorblok spotten we in de V85 concept; de Italianen hebben grootse plannen. Moto Guzzi V85 concept

Het is lang geleden dat we een offroad model van Moto Guzzi mochten aanschouwen, maar blader je in de stamboom van het Italiaanse merk dan is het niet gek dat we dit jaar de V85 concept mogen verwelkomen.

Want was Guzzi niet ooit kampioen trial? Reed het ook niet mee in de Paris-Dakar? De V85 concept lijkt de start van een nieuwe lijn die we binnenkort uit de fabriek in Mandello kunnen verwachten: de adventure-lijn. Dat meldt het management dan ook vrij expliciet in het persbericht van de V85 concept.

Heel veel weten we nog niet over het nieuwe luchtgekoelde 90° langsgeplaatste 850cc V-twin. Wel weten we dat hij 80 pk aan vermogen huist. Evenveel weten we over de resterende onderdelen van de V85 Concept. Een stevig frame en subframe zijn duidelijk zichtbaar, de LED-koplampen doen vermoeden dat er een flinke bak licht op offroadwegen geworpen kan worden en het dashboard is volledig digitaal. De veerpartij aan zowel de voor- als achterzijde is van Öhlins, de remmen komen bij Brembo weg.

Zijn fikse brandstoftank een geel met witte bestreping doen nog het meest denken aan de V65TT, waarmee Guzzi in 1985 deelnam aan de Paris-Dakar rally. Met recht noemt Guzzi de V85 dan ook een 'classic enduro'.

 

Gerelateerde artikelen