EICMA: Harley-Davidson Sport Glide

Door Redactie in Nieuws, dinsdag 07 Nov 2017 12:11
Nóg een model toegevoegd aan de uitgebreide Softail lijn. 170816_mahr_AY6I7091_V5FlatCMYK_hdi - kopie

Deze negende toevoeging aan de Softail lijn zet je, volgens Harley-Davidson zelf, op het verkeerde been. De Sport Glide kan namelijk alles: cruisen, touren én is geschikt voor woon-werkverkeer. Of je hem wilt gebruiken voor in de stad, een lange afstand of een weekendje naar de Ardennen, alles is mogelijk.

De Sport Glide is voorzien van een nieuwe 43 mm upsidedownvoorvork en een hydraulische achterschokbreker met verstelbare veervoorspanning. De voorvork maakt de voorkant stijf en heeft een single-cartridge dempingssysteem. De veervoorspanning is in te stellen via een draaiknop onder de rechter zijdeksel. Dat is makkelijk wanneer het totaalgewicht van de motor hoger of lager uitvalt, want dan kun je het geheel eenvoudig aanpassen voor je de weg op gaat. Het starten van de motor kan via de sleutelloze ontsteking waarbij de Harley-Davidson Smart Security Systeem standaard zijn. 

De Sport Glide is verkrijgbaar met de Milwaukee-Eight 107 V-Twin motor, net als zijn Softail broertjes. Dubbele balansassen verminderen de primaire vibraties bij stationaire toerentallen, terwijl wanneer de motor meer op snelheid is toch genoeg karakter doorgeeft. Een breed zadel in combinatie met vooruit geplaatste voetbedieningselementen zorgen ervoor dat jij als rijder goed zit op deze Sport Glide, want de zadelhoogte is 652,7 mm. 

Zijn er dan nog meer noemenswaardige functionaliteiten? Ja zeker. Met de kuip van de Sport Glide zit je lekker uit de wind en met quick-release klemmen is je kuip eenvoudig te verwijderen. Je kunt het ruitje ook vervangen door een Light Smoke windscherm, mocht je dit liever hebben. De Sport Glide is leverbaar in drie effen kleuren: Vivid Black, Twisted Cherry en Silver Fortune en zal verkrijgbaar zijn met een vanafprijs van € 21.500.

Tags:

Gerelateerde artikelen