dinsdag 16 april 2024

EICMA: Ducati Scrambler Café Racer

“Ik wil iedereen bedanken in Borgo Panigale”, zo begon Ducati’s CEO Claudio Domenicali maandagmiddag de persconferentie. Onder de aanwezigheid van Chaz Davies en Andrea Dovizioso werden de nieuwe modellen onthuld. Waaronder twee nieuwe Scramblers. Als eerste presenteerde Ducati de Scrambler Café Racer. Wat meteen opvalt zijn de op clip-ons gemonteerde spiegels. Of de 17-inch aluminium wielen met goudkleurige lak. De Café Racer raakt de grond met Pirelli Diablo Rosso 2-banden. De krachtbron is een 803cc L-Twin die 75 pk levert bij 8.250 tpm. Het koppel is 68 Nm @ 5.750 rpm.De Café Racer heeft ten opzichte van de andere Scrambler-modellen een nieuw zadel. Ruimte voor een passagier is er niet. Zwarte Termignoni dempers van geborsteld aluminium maken de look af. Het nummer 54 is dat van Bruno Spaggiari, die in 1968 voor Ducati succes had het Italiaanse kampioenschap Mototemporada Romagnola. Hierop is de Café Racer geïnspireerd. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen