EICMA > CR&S DUU Concept

Door Redactie in Nieuws, vrijdag 06 Nov 2009 09:11
Deze nieuwe muscle-bike wordt in 2011 leverbaar en gaat in de handgemaakte, standaard versie ongeveer 20.000 euro kosten. m1czv2js5abh

Iedereen kijkt tijdens de EICMA altijd uit naar de nieuwe modellen van de grote merken. Maar minstens zo interessant zijn de kleinere fabrieken, zoals CR&S. Dit merk liet vorig jaar voor het eerst het DUU Concept zien. In 2009 heeft CR&S duidelijk niet stilgezeten want op 10 november wordt een verder uitgewerkte versie gepresenteerd.

De DUU is volgens CR&S een combinatie van twee westerse motorfietsculturen. Het rijwielgedeelte is geïnspireerd op Europese tradities. Een dikke Amerikaanse big-twin hoeft natuurlijk geen verdere introductie. De DUU is uitgerust met het nieuwe S&S X-Wedge motorblok dat een cilinderinhoud heeft van 1916cc.

CR&S verwacht dat de eerste DUU in 2011 geleverd kan worden. Richtprijs voor het basismodel is 20.000 euro. Dit is een vanafprijs want de motor wordt samen met de koper verder in elkaar gezet. Hierbij kun je letterlijk al je motorwensen werkelijkheid zien worden, aldus het persbericht. Interesse? Let op! Er worden slechts twintig tot dertig motoren per jaar met de hand in elkaar gezet.

Waarom deze motor trouwens DUU heet? In het Milanese dialect is dit ‘twee’. Twee liter, twin, tweezitter. Eigenlijk best logisch dus...

Tags: eicma, concept,

Gerelateerde artikelen