EICMA: BMW C400X

Door Redactie in Nieuws, dinsdag 07 Nov 2017 10:11
Stadse scooter van BMW P90280373_highRes - kopie

Scooters als oplossing voor de verstopte wereldsteden? Hier gelooft BMW nog heilig in. De C400X is de nieuwste ontwikkeling en zal de C600 Sport en C650GT gaan vergezellen. In tegenstelling tot wat de typeaanduiding belooft, meet het eencilinderblok 350 cc. Het wegfilteren van de trillingen is een onderdeel waar BMW heel veel energie in heeft gestoken. Een balansas neemt een deel van het werk voor zijn rekening, maar het blok hangt voor de zekerheid ook in silent-blocks. Het topvermogen bedraagt 34 pk en het koppel 35 Nm.  Om niets aan het toeval over te laten rust BMW het uit met traction control.

Een mix van stalen buizen, telescoopvork, stereoschokdempers en drie remschrijven met ABS kun je verwachten bij het rijwielgerdeelte. Bij de elektronica zie je op het eerste gezicht geen verrassingen, totdat je voor het optionele TFT-dashboard kiest. Standaard krijg je namelijk een LCD scherm. Met het TFT-dashboard ben je helemaal van de moderne wereld, want via bluetooth bellen en muziek luisteren is standaard en met de BMW App beschik je ook nog over navigatie. 

In de Flexcase kun je grote spullen opbergen en als je kleiner spul hebt kun je deze kwijt in twee afsluitbare dashboardkastjes. Wanneer je de bagageruimte onder het zadel naar beneden openklapt kun je de inhoud verdubbelen. Kies je voor de optionele elektronisch sleutel dan sluit je met een druk op de knop alle bagagevakken, ontsteking, stuurslot en benzinetank. Met de gewone sleutel moet je een paar keer draaien. 

 

Tags: eicma, bmw, c400x,

Gerelateerde artikelen